Seize the day Αδράξτε την μέρα

15/03/2020 15:29
Αγαπημένα μας παιδιά,
 
Seize the day   Αδράξτε την μέρα
Δεν καλωσορίζω την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με αυτό τον τρόπο, αλλά  την εκμεταλλεύομαι.                                                 Ας αδράξουμε την ευκαιρία να καθίσουμε χαλαρά και να κάνουμε εκείνα τα πράγματα                                                               που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε ως τώρα στην καθημερινή μας ρουτίνα.
Ας δείξουμε και στην πράξη ,εκτός τάξης , τα Life Skills  που τόσο συστηματικά εξασκούμε μέσα στην τάξη.  
Life skills 
Team Work = Collaboration and Communication Στην τάξη ,στην μικρή μας ομάδα, συνεργαζόμαστε ,βοηθάμε τους συμμαθητές μας ,περιμένουμε την σειρά μας, δεν διακόπτουμε,ακούμε προσεχτικά .Και εκτός τάξης σεβόμαστε την ομάδα μας ,την οικογένειά μας,την μικρή μας κοινότητα.Μένουμε στο σπίτι,συνεργαζόμαστε  με τους γονείς μας ,μαθαίνουμε  ακούγοντας τους ειδικούς και προστατεύουμε τους αδύναμους κρίκους - τον παππού και την γιαγιά.
Critical Thinking and Control Στην τάξη, η κριτική μας σκέψη βοηθάει να αξιολογήσουμε τα δεδομένα μας,να τα αναλύσουμε , να ανατρέξουμε σε ότι έχουμε ήδη μάθει και να δώσουμε μια απάντηση.Εκτός σχολείου ,η κριτική σκέψη μας βοηθάει να αξιολογήσουμε αυτό που ακούμε, να ρωτήσουμε αν έχουμε απορίες,  να φιλτράρουμε πληροφορίες που ακούμε ή διαβάζουμε στα μέσα δικτύωσης ,ποιος μας δίνει την πληροφορία και γιατί να την πιστέψουμε.Το κοντρόλ πάλι είναι τόσο σημαντικό για κάθε τι.Κάνουμε κοντρόλ στην μπάλα στο γήπεδο για να εκτιμήσουμε  την επόμενη κίνηση. Κάνουμε κοντρόλ  στις επιθυμίες μας που μπορεί να μας βλάψουν ή να βλάψουν τους γύρω μας. Δεν βγαίνουμε έξω στην καφετέρια ή στον παιδότοπο εδώ και τώρα.Το κοντρόλ και ο αυτοέλεγχος είναι αυτά που μας εμποδίζουν να είμαστε αγενείς, να κάνουμε Bulling , να  βρίζουμε και να σηκώνουμε το χέρι μας στον καυγά.Τώρα θα μας βοηθήσει να κάνουμε υπομονή. 
Time Management Συχνά λέμε ότι πρέπει να οργανώνουμε το χρόνο μας έξυπνα και αποτελεσματικά .Τι είναι επείγον για τον καθένα μας; Το τεστ στην χημεία; Το διαβάζω πρώτα.Τι έχει προτεραιότητα; Ασχολούμαι  μ'αυτό .Αφήνω τα λιγότερο σημαντικά για το τέλος.Τώρα τι έχει προτεραιότητα;Η υγεία μας ,η ξεκούραση μας και η χαρά μας.Ε! ναι ας χαρούμε την παραμονή μας στο σπίτι ,ας κοιμηθούμε λίγο ακόμη,ας τεμπελιάσουμε ,ας βαρεθούμε λίγο.
 
Μα κι αν πάλι  θέλουμε να ασχοληθούμε λίγο με τον εαυτό μας ,' τις  δουλειές μας ', τα μαθήματά μας , τις 'υποχρεώσεις μας'( γιατί παιδιά μου όλοι έχουμε υποχρεώσεις) να μια χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε .Μπορούμε να απλώσουμε τα βιβλία μας,να τα κοιτάξουμε,να βρούμε τα αγαπημένα μας,ή αυτά που παραμελήσαμε λίγο.Ας ξανά ανακαλύψουμε τους   θησαυρούς  τις γνώσης.
Ε! και μην ξεχάσουμε τα Αγγλικά μας ή τα Γαλλικά μας ή τα Γερμανικά.....
Study Tips Ας οργανώσουμε τις σημειώσεις μας για την έκθεση : παράγραφοι,κεντρική ιδέα,ανάπτυξη...δείτε το!
Οι στρατηγικές μας για τα κείμενα;Τι κάνουμε; Μήπως τις ερωτήσεις καλά; ε; θυμηθήκαμε;Ή τι στην ευχή; causative...χμ;
Μπορούμε σιγά σιγά και πρέπει να έχουμε τον έλεγχο αυτών που μαθαίνουμε και να μπορούμε να αξιολογούμε και μόνοι μας  τι ξέρουμε και τι χρειαζόμαστε.
Αυτά για την ώρα.
Ας προσέχουμε και όλα θα είναι καλά! 
Να προσέχετε τον παππού και την γιαγιά (Αν δεν προσέχουν να τους μαλώσετε και λίγο - με αγάπη.)