Εργαλείο Εκπαίδευσης NLP in Education

27/12/2021 12:30

ΝΕΥΡΟ-ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο NLP γεννήθηκε την δεκαετία του '70 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. όταν ο γλωσσολόγος Τζόν Γκρίντερ και ο μαθηματικός Ρίτσαρντ Μπάντλερ ξεκίνησαν να βρουν την διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς ανθρώπων που είναι απλώς καλοί σε κάτι και της συμπεριφοράς ανθρώπων που ξεχωρίζουν. Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν: το χαρακτηρισμό "νεύρο" γιατί τα πρότυπα συμπεριφοράς που ανακάλυψαν ήταν στο επίπεδο της νευρολογικής διαδικασίας σκέψης, το χαρακτηρισμό "γλωσσικό" για τους τρόπους με τους οποίους η γλώσσα αντικατοπτρίζει την νευρολογία μας και τον όρο "προγραμματισμό" γιατι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον τρόπο που είμαστε προγραμματισμένοι και να οργανώσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας όπως εμείς επιλέγουμε.

 

ΝΕΥΡΟ-ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

O Nευρογλωσσικός Προγραμματισμός ενισχύει ακόμα περισσότερο την ικανότητά μας να βοηθούμε παιδιά με υπέροχες δυνατότητες, να εξελίσσονται, να προοδεύουν, όχι μόνο στην Ξένη γλώσσα, αλλά και στην αυτοεκτίμηση, την οργάνωση της σκέψης, την υπευθυνότητα, την κοινωνικότητα. Νιώθουμε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί έχουμε περισσότερα εργαλεία για να ωθήσουμε μπροστά τα παιδιά.

 

Επικοινωνία, κοινωνικότητα Εκεί που το σχολείο γλώσσας είναι αναντικατάστατο είναι στην προώθηση της κοινωνικότητας, της επικοινωνίας, της συνεργασίας, και της φιλίας. Και σε αυτό το σημείο γινόμαστε αποτελεσματικότεροι με τα εργαλεία του NLP

Στόχοι και αυτο-παρακίνηση

Η μάθηση στο σχολείο δεν αφορά ποτέ μόνο τη γνώση της γλώσσας. Επιδιώκουμε να στηρίζουμε την ικανότητα του παιδιού να τα βγάζει πέρα, να είναι υπεύθυνο, να έχει συνέπεια και οργάνωση. Ένας ακόμα τομέας στον οποίο εμείς γινόμαστε καλύτεροι για τα παιδιά σας!

Εστίαση και προσοχή

Το να καταφέρουμε ένα σύγχρονο παιδί, που έχει μεγαλώσει μέσα στην τεχνολογία και την εξέλιξη να συγκεντρώνεται και να αποδίδει είναι άθλος. Παραμένει ένας διαρκής στόχος μας, και τα εργαλεία του NLP συνεισφέρουν σε αυτόν

Πολυαισθητηριακή μάθηση

Είναι λογικό να κουράζονται τα παιδιά στην τάξη όταν το μάθημα είναι βαρετό, ανιαρό, χωρίς ερεθίσματα. Με το NLP έχουμε περισσότερους τρόπους να ενθουσιάσουμε τα παιδιά, να κάνουμε το μάθημα πιο ενδιαφέρον, ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις τους.